Emiterea de instrumente financiare

Ce sunt obligatiunile?

Obligatiunile sunt titluri emise prin care un emitent se imprumuta, public sau privat, pentru a finanta anumite activitati sau proiecte (extinderea fortei de munca, achizitionarea de proprietati imobiliare, comercializare etc). Emitentul obligatiunilor poate fi o companie privata sau publica din Romania, societatile cu raspundere limitata (S.R.L) nu pot emite obligatiuni in Romania.

Valoarea echivalenta a obligatiunilor este rambursata de emitent fie la scadenta lor, in tanse sau pot fi transformate in actiuni (obligatiuni convertibile). In functie de ce optiune aleasa in Termenii si Conditiile obligatiunii, emitentul este obligat sa achite o suma representant valoarea echivalenta a obligatiunilor subscrise (principalului) sau a oricarei dobanzi.

Spre deosebire de emiterea de actiuni (care poate fi considerate o alta forma de finantare), emiterea de obligatiuni este instrumentul preferat al intreprinzatorilor si companiilor, avand in vedere ca acest process nu dilueaza actionarii companiei

Avantajele emiterii de obligatiuni

Sunteti antreprenor si doriti sa va finantati compania prin emiterea de obligatiuni?

Va rugam sa ne lasati un mesaj mai jos si vom contacta in scurt timp pentru a vedea cum va putem ajuta.

Ce sunt produsele structurate?

Produsele structurate sunt investitii preambalate care includ, in mod normal, instrumente legate de dobanda plus unul sau mai multe instrumente derivate. Acestea sunt in general legate de un indice sau un cos de instrumente si sunt concepute pentru a facilita obiectivele de returnare a riscurilor extrem de personalizate. obligatiune conventionala pentru investitii si inlocuirea caracteristicilor obisnuite de plata – cupoane periodice si principalul final – cu rambursari netraditionale derivate din performanta unuia sau mai multor active subiacente, mai degraba decat a numerarului propriu al emitentului.

Avantajele emiterii produselor structurate

RO