SWAP-URI PE RATA DOBANZII

Swap-ul pe rata dobanzii este un aranjament intre doua parti prin care fiecare parte este de acord sa efectueze o serie de plati catre cealalta parte la date convenite in viitor pana la scadenta aranjamentului. Platile de dobanzi ale fiecarei parti sunt calculate prin utilizarea unor formule diferite, prin aplicarea termenilor intelegerii la valoarea imprumutului suport al contractului swap.

Imprumutul suport de obicei nu trece de la o parte la alta si serveste numai ca punct de referinta pentru calcularea platilor. Acest lucru inseamna ca pentru ambele parti baza ratei dobazii pentru o datorie este schimbata fara schimbarea obligatiei principale de referinta – imprumutul sau investitia. Platile sunt bazate pe aceeasi valuta. De regula se incheie intre un titular al unui imprumut cu dobanda fixa si un titular al unui imprumut cu dobanda variabila.

Blue Rock Financial Services parcurge pentru clientii sai tot procesul de executie a unui contract de swap pe rata dobanzii: cautarea contrapartii pentru initiator, calcularea costurilor, executarea tranzactiei – incheierea contractului, calcularea si varsarea diferentelor de dobanda.